Logistic Center Gross-Rohrheim

Construction of a building extension for an existing Logistics-Center

Client

Prologis Germany LXXXV B.V.
Gustav Mahlerplein 17-21
1082 MS Amsterdam
The Netherlands

Contractor

BeMo Tunnelling GmbH, Niederlassung West
Civil Engineering, Industrial and Steel Construction Dortmund

Project location

Werner von Siemens-Straße 6
68649 Groß-Rohrheim
Germany

Start of construction

2018

End of construction

2019

Project total value

not specified

Geology

• sand-silt-mixture and sand-clay-mixture
• earthquake zone 1
• ground water level max: approx. 50 cm below bottom edge
of base foundations
Construction:
• soil improvement in intensely loaded hall sections
• rainwater infiltration in sandy ground below depths of
approx. 1,8 m

Technical Data

Construction of a building extension for an existing Logistics-Center
extension: approx. 6.500 m² (gross floor area)
soil excavation: approx. 4,400 m³
soil improvement: approx. 1,400 m³
truck parking spaces in concrete: approx. 450 m²
green areas / parks: approx. 2,000 m²

Construction:
• glulam binder on reinforced concrete columns as roof construc-tion
• reinforced concrete intermediate level as warehouse mezzanine
load 1 t/m²
• steel fiber base plate with higher evenness for the area of
narrow storage racks
The scope of works includes also:
• execution planning
• outdoor facility works
• construction of a drainage channel system including rainwater
infiltration

Further project related information

• construction during operation in the existing warehouse area
• qualified soil improvement using binders (Dorosol 30)
• mezzanine with precast reinforced concrete-TT-slabs including
top concrete layer and edge girders with cantilever